12 Software Pembukuan Toko Terbaik Untuk Bisnis Anda

Arjunapulsamurah.com, Kota Malang – Kabar update hari ini soal 12 Software Pembukuan Toko Terbaik Untuk Bisnis Anda #Software #Pembukuan #Toko #Terbaik #Untuk #Bisnis #Anda

Bercakap tentang kejayaan sesuatu perniagaan atau jualan, bukan sahaja dilihat dari segi pemasaran, tetapi dari segi pengurusan kewangan. Tak guna, jualan anda laris, tapi hakikatnya duit hasil untung cepat habis sebab tak boleh urus dengan baik. Di sinilah pentingnya menggunakan perisian simpan kira kedai.

Perkembangan digital, sudah tentu, memerlukan perniagaan anda dapat menyesuaikan diri, agar dapat bersaing dalam pasaran. Terdapat banyak kedai yang telah menggunakan perisian perakaunan kedai untuk menguruskan kewangan mereka.

Satu aplikasi yang boleh anda gunakan untuk mengoptimumkan perniagaan MSME anda ialah EQUIP. Merupakan penyelesaian yang boleh membantu meningkatkan produktiviti dan pengurusan perniagaan tanpa perlu mengeluarkan belanjawan yang banyak.

1. PERALATAN

Perisian EQUIP ialah pilihan aplikasi simpan kira dan pengurusan kedai dengan ciri Titik Jualan terbaik untuk anda. Aplikasi ini direka bentuk untuk memudahkan pemilik perniagaan MSME menguruskan transaksi serta inventori dalam pelbagai industri.

Dengan EQUIP, anda boleh mendapatkan laporan inventori gudang biasa, mengawal jualan produk, mencari produk dengan lebih mudah dan menerima pemberitahuan secara automatik apabila stok produk semakin berkurangan. Anda boleh mendapatkan semua ini melalui ciri penjejakan inventori.

Tidak sukar lagi untuk mengurus ratusan data pelanggan dengan promosi yang diperibadikan melalui ciri pengurusan pelanggan & promosi. Tinggalkan simpan kira manual dengan mencipta pelbagai laporan pentadbiran terperinci dalam masa beberapa minit sahaja, bermula daripada laporan stok, jualan harian dan lain-lain dengan ciri pelaporan yang komprehensif. Dengan EQUIP semua masalah yang berlaku apabila anda membuat laporan secara manual atau melalui Helaian Google dan Ms. Excel boleh diselesaikan dengan mudah.

2. Arjuna Pulsa

Bagi PKS yang baru membina perniagaan, anda boleh menggunakan aplikasi Arjuna Pulsa dengan sistem simpan kira mudah yang sesuai untuk perniagaan kecil. Terdapat beberapa kelebihan aplikasi Arjuna Pulsa antaranya:

  • Saiz aplikasi yang ringan.
  • Peringatan melalui SMS secara tidak bayar.
  • Anda boleh menggunakannya tanpa rangkaian internet.
  • Boleh menjana laporan kewangan secara automatik.
  • Pemula boleh lebih mudah memahami operasi.
  • Pengguna boleh menggunakan berbilang telefon pada masa yang sama.

Dengan aplikasi ini anda boleh mengetahui status kewangan sesebuah perniagaan, sebagai perkara paling penting yang mesti anda fahami sebagai seorang usahawan.

3. Kewangan saya

Finansialku ialah perisian perancangan kewangan yang boleh anda gunakan untuk merancang kewangan, mencatat nota dan melabur dengan cepat dan mudah.

Selain daripada menawarkan ciri-ciri ini, anda juga boleh menggunakan aplikasi ini untuk melakukan pemeriksaan kewangan supaya anda tahu keadaan kewangan anda dan boleh merancang kewangan anda supaya lebih terkawal.

Baca juga: Sistem Perakaunan: Definisi, Elemen, Kekuatan, dan Aplikasinya

4. Tepat

Accurate ialah perisian simpan kira kedai berasaskan awan yang menawarkan penyelesaian untuk syarikat dan PKS di Indonesia. Ciri-ciri yang terkandung dalam aplikasi ini mudah digunakan dan tidak memerlukan kemahiran perakaunan.

Cukup mudah bagi anda untuk tidak memahami perakaunan dalam bentuk kewartawanan, rakaman, laporan kewangan dan pengiraan. Dengan aplikasi ini, anda hanya perlu memasukkan transaksi syarikat, secara automatik laporan kewangan akan dijurnalkan dan dikemas kini.

5. Buku Pantas

Satu lagi aplikasi simpan kira ialah Quickbook, yang boleh digunakan oleh pengguna untuk membuat invois yang pelbagai dan lebih mudah. Invois pada Quickbooks boleh digunakan sebagai laporan perakaunan/kewangan.

Terdapat beberapa laporan yang boleh anda buat, termasuk laporan mengenai pembelian, untung rugi dan jualan. Aplikasi ini dapat menjimatkan proses simpan kira. Boleh memantau kelebihan dan inventori perniagaan, serta menguruskan bil. Untuk mendapatkan ciri yang lebih lengkap daripada Quickbooks, anda perlu membeli versi berbayar.

Baca juga: 10 Perisian Perakaunan Dalam Talian Terbaik dan Ciri-cirinya

6. SiApik

SiApik ialah singkatan kepada sistem maklumat Aplikasi Perekodan Maklumat Kewangan yang boleh membantu dalam proses merekod maklumat berkaitan kewangan perniagaan anda. Pemilik MSME akan mendapati ia berguna untuk merekodkan transaksi kewangan secara automatik.

Jika anda berada di lokasi yang sambungan internet tidak stabil, anda boleh menggunakan SiAPIK tanpa menggunakan sambungan internet. Aplikasi ini juga sesuai untuk mereka yang tidak begitu memahami perakaunan. Terdapat beberapa ciri yang boleh anda gunakan dalam aplikasi ini, seperti bilangan transaksi, rekod, bahan, merekodkan bilangan barang, hingga bilangan pembekal.

7. Pencinta Wang

Pengguna boleh menikmati aplikasi Money Lover secara tidak bayar. Selain itu, pengguna juga boleh menaik taraf aplikasi ini kepada versi premium dengan membayar yuran langganan.

Money Lover ialah aplikasi pilihan untuk menguruskan belanjawan, belanjawan dan kewangan perniagaan anda. Selain itu, aplikasi ini juga boleh menyegerakkan lebih daripada satu peranti untuk menjadi satu secara automatik. Beberapa ciri yang boleh dinikmati oleh pengguna apabila menggunakan aplikasi Money Lover ialah mengawal bil sebelum ia perlu dibayar, pengurusan akaun belum bayar, pengimbasan resit dan sebagainya.

Baca juga: 7 cadangan perisian juruwang terbaik di Indonesia

8. Moodah

Untuk membangunkan atau mengembangkan perniagaan, pengguna boleh bergantung pada aplikasi Moodah. Dengan Moodah, anda boleh membantu perniagaan anda berkembang. Moodah membolehkan penggunanya membuat laporan kewangan yang tepat dan terperinci. Anda boleh mempertimbangkan laporan ini untuk menentukan perkembangan perniagaan seterusnya. Moodah boleh membantu dengan butiran transaksi serta penulisan aliran tunai.

9. Kledo

Perisian simpan kira kedai seterusnya ialah Kledo. Dengan Kledo, anda boleh merekodkan jualan secara digital tanpa perlu bersusah payah menulisnya secara manual. Kledo membantu menjadikan aktiviti perniagaan lebih praktikal, seperti inventori, pembelian invois dan dapat menganalisis prestasi perniagaan anda. Aplikasi Kledo adalah berasaskan awan supaya ia boleh digunakan melalui peranti Android, Windows, iOS dan Mac.

10. Pengurus Perbelanjaan

Pengurus Perbelanjaan adalah aplikasi untuk ahli perniagaan untuk pelbagai aktiviti jualan, termasuk memproses, membayar, memantau hingga mengaudit perbelanjaan.

Anda boleh merekodkan setiap perbelanjaan yang dibuat oleh pekerja, termasuk untuk percutian, kerja dan sebagainya melalui aplikasi ini. Perisian ini membolehkan pengguna mengawal perbelanjaan kewangan yang kurang penting. Supaya dapat meminimumkan pembengkakan kos akibat pembaziran.

Baca juga: 7 Aplikasi & Perisian Juruwang Terbaik untuk Perniagaan MSME

11. Buku Tunai

Satu lagi aplikasi jualan ialah BukuKas. Seperti namanya, aplikasi ini boleh membantu anda untuk membuat simpan kira. BukuKas boleh membantu merekod transaksi, menghantar wang dan menerima wang tanpa yuran admin, menghantar invois melalui SMS/Whatsapp, dan banyak lagi.

12. Rakan Perniagaan

Perisian simpan kira kedai seterusnya ialah Friends of Business untuk menilai, merekod, dan pada masa yang sama dapat membangunkan perniagaan. Friends of the Business menawarkan beberapa ciri lengkap, termasuk laporan inventori, merekod transaksi, memantau akaun belum bayar dan banyak lagi. Cara mengendalikan perisian ini agak mudah. Anda boleh merekod semua transaksi, dan memantau laporan kewangan tanpa rangkaian internet.

Kesimpulan

Untuk mendapatkan perisian simpan kira kedai yang terbaik, anda boleh memilih EQUIP yang menyediakan aplikasi pengurusan yang inovatif pada harga yang berpatutan dan ciri penuh tanpa sebarang sekatan pengguna. Penyelesaian untuk perniagaan borong untuk mengoptimumkan pengurusan perniagaan menggunakan sistem automatik bersepadu. Boleh menguruskan operasi perniagaan borong menggunakan hanya satu papan pemuka berpusat.

Anda boleh mengalami betapa mudahnya membuat laporan simpan kira dengan EQUIP tanpa perlu bersusah payah. Percubaan tidak bayar perisian perakaunan EQUIP sekarang, atau pergi terus ke versi berbayar dengan yuran langganan yang sangat berpatutan!

Demikianlah Artikel update terviral tentang 12 Software Pembukuan Toko Terbaik Untuk Bisnis Anda dengan tags keyword #Software #Pembukuan #Toko #Terbaik #Untuk #Bisnis #Anda

Anda pasti Terpikat untuk Jual topup ulang pulsa dan paket kuota, Karena selain bisa dijual ke orang lain juga bisa di pakai sendiri untuk menghemat pengeluaran Anda.

Karena harga kami itu Harga GROSIR sehingga jauh lebih murah daripada isi pulsa di konter atau di penjual online sekalipun, Apalagi lewat Bank / Banking pasti Mahal, selisih jauh harganya dengan server kami Arjuna Pulsa.

Peluang bisnis pulsa dan PPOB Dibuka

Bisnis tiket dan agen PPOB merupakan bisnis yang menguntungkan. Meski di masa pandemi, kebutuhan digital masyarakat Indonesia menjadi hal yang utama, seperti membayar tagihan, membeli pulsa data internet, voucher game, isi ulang saldo E-Money atau kebutuhan membeli tiket pesawat, kereta api, bus AKAP, atau kebutuhan lainnya. pengiriman barang.

Semuanya bisa dilakukan di Konter ArjunaPulsamurah.com sebagai bisnis PPOB yang menjanjikan. Bisnis bisa dikelola oleh siapa saja dengan modal kecil. Peluang masih terbuka lebar untuk membuka bisnis agen PPON dan tiket dengan ArjunaPulsamurah.com.

Mengapa bisnis pulsa & PPOB di ArjunaPulsa Murah?

Bisnis jualan pulsa dan loket pembayaran ppob kami adalah solusi bisnis bagi masyarakat Indonesia yang ingin memiliki bisnis menjual pulsa elektrik, pulsa internet, paket sms & nelpon, bisnis isi ulang Gopay, OVO, DANA, LinkAja, Shopee, dll, bisnis voucher game murah dan lengkap serta voucher tv kabel prabayar

  • Sistem Arjuna Pulsa yang mudah dijalankan sebagai bisnis utama maupun bisnis sampingan.
  • bonus dan bonus yang menguntungkan dari bisnis PPOB, bisnis pulsa, bisnis voucher game, bisnis voucher tv, bisnis topup dompet elektronik dll.
  • Tidak ada kewajiban atau target transaksi, semakin banyak nasabah bertransaksi semakin besar pendapatan bonus yang diterima.

daftar via apk
daftar via whatsapp

Sharing is caring...