5 Important Elements for Mapping a Customer Journey | iREAPPOS News & Tips

Arjunapulsamurah.com, Kota Malang – Berita update viral tentang 5 Important Elements for Mapping a Customer Journey | iREAPPOS News & Tips #Important #Elements #Mapping #Customer #Journey #iREAPPOS #News #Tips

Memiliki dan mencipta peta perjalanan pelanggan membolehkan anda, sebagai pemilik perniagaan, memahami perjalanan, pengalaman dan tingkah laku pelanggan apabila berinteraksi dengan produk dan perkhidmatan perniagaan.

Jika anda memahami pelanggan anda, ia akan lebih mudah untuk memenuhi keperluan mereka. Jadi, supaya CJM yang anda cipta dapat memenuhi semua itu, ada 5 elemen penting yang anda mesti ambil perhatian. Apakah unsur-unsur CJM? Ketahui jawapan penuh di bawah.

5 Elemen Pemetaan Perjalanan Pelanggan

1. Kumpul Data

Anda mesti mempunyai maklumat lengkap tentang bakal pelanggan, termasuk data identiti umum, ciri, tabiat, tujuan mereka menggunakan produk dan pelbagai maklumat lain. Ini sangat penting sebagai data awal yang boleh anda analisis.

2. Mengetahui Secara Khusus Masa Yang Digunakan

Anda mesti memahami peringkat interaksi yang menerangkan tempoh interaksi pengguna. Dari awal, apabila pengguna mengetahui produk, hingga akhir.

3. Memahami Emosi Pelanggan

Ketahui sebarang emosi atau ekspresi yang muncul daripada pelanggan, terutamanya apabila berinteraksi dengan produk dalam medium interaktif.

4. Fahami Setiap Titik Sentuh

Fahami setiap aktiviti peluang, termasuk peringkat mereka berinteraksi dengan produk dan perkhidmatan perniagaan. Contohnya: apakah yang berlaku apabila pengguna mengenali produk tersebut? Bagaimanakah pelanggan berinteraksi dengan tapak web? Bilakah pelanggan mula menggunakan produk?

Setiap titik sentuh mesti mempunyai kandungan kreatif untuk menarik perhatian pelanggan dan menggalakkan mereka mempelajari dan menggunakan produk anda dengan segera.

5. Menganalisis Pemasaran Saluran atau Platform

Sebagai ahli perniagaan, anda juga perlu tahu tentang media digital dan luar talian yang bakal pelanggan seneng dan paling kerap mereka gunakan. Ini akan menjejaskan hasil aktiviti pemasaran anda.

Sebagai contoh, jika pelanggan seneng menggunakan Instagram, anda boleh mempertimbangkan untuk melakukan promosi dan jualan di Instagram. Supaya kempen pemasaran media sosial yang anda adakan dapat menarik lebih ramai pelanggan dan meningkatkan jualan, semak cara berikut:

Sebab Penting Perniagaan Perlu Membuat Pemetaan Perjalanan Pelanggan

Ramai ahli perniagaan di Indonesia masih menggunakan cara lama untuk mempromosikan produk/perkhidmatan yang mereka jual. Masih ramai yang hanya menjual produk/perkhidmatan dan perlu memahami kehendak pelanggan. Akibatnya, perniagaan itu kurang berjaya; malah boleh muflis.

Bagaimana dengan anda? Pernahkah anda terfikir bakal pelanggan boleh diarahkan untuk membeli produk/perkhidmatan yang anda jual? Kaedahnya mudah; mereka memahami interaksi mereka dan memberikan pengalaman yang mereka inginkan.

Perjalanan Pelanggan ialah perjalanan interaksi pengguna dengan syarikat (kedua-dua produk dan perkhidmatan) yang disediakan oleh perniagaan. Dengan memahami perjalanan pelanggan, anda mungkin akan menjual produk/perkhidmatan dengan lebih cepat kerana anda boleh memahami kehendak mereka. Walaupun dengan hasil analisis perjalanan pelanggan, pengguna yang sudah mengetahui tentang perniagaan anda boleh diarahkan untuk menggunakan produk, perkhidmatan atau perkhidmatan perniagaan.

Jadi, bagaimana untuk memahami bakal pelanggan? Ya, anda melakukan analisis pemetaan perjalanan pelanggan. Gambar rajah CJM akan membantu anda memetakan setiap langkah yang dilalui pengguna apabila terlibat dengan produk, sama ada dalam bentuk pengalaman penggunaan produk langsung, pengalaman membeli, perkhidmatan pengguna atau pengalaman lain.

Pernahkah anda membuat dan melakukan analisis pada pemetaan perjalanan pelanggan? Jika anda masih perlu, inilah masanya untuk melaksanakan dan menggunakannya dalam perniagaan anda. Selain itu, ada satu lagi perkara penting yang perlu anda sediakan untuk memberikan pengalaman membeli-belah yang menyenangkan kepada pelanggan iaitu perkhidmatan pelanggan. Baca penjelasan di sini: Rangka Tindakan Pelanggan untuk Perkhidmatan Pelanggan Terbaik.

Itulah Informasi update viral mengenai 5 Important Elements for Mapping a Customer Journey | iREAPPOS News & Tips dengan tags keyword #Important #Elements #Mapping #Customer #Journey #iREAPPOS #News #Tips

Anda pasti Tertarik untuk niaga refill ulang pulsa dan paket kuota, Karena selain bisa dijual ke orang lain juga bisa di pakai sendiri untuk menghemat pengeluaran Anda.

Karena harga kami itu Harga GROSIR sehingga jauh lebih murah daripada isi pulsa di konter atau di penjual online sekalipun, Apalagi lewat Bank / Banking pasti Mahal, selisih jauh harganya dengan server kami Arjuna Pulsa.

Peluang bisnis pulsa dan PPOB Dibuka

Bisnis tiket dan agen PPOB merupakan bisnis yang menguntungkan. Meski di masa pandemi, kebutuhan digital masyarakat Indonesia menjadi hal yang utama, seperti membayar tagihan, membeli pulsa data internet, voucher game, isi ulang saldo E-Money atau kebutuhan membeli tiket pesawat, kereta api, bus AKAP, atau kebutuhan lainnya. pengiriman barang.

Semuanya bisa dilakukan di Konter ArjunaPulsamurah.com sebagai bisnis PPOB yang menjanjikan. Bisnis Arjuna Pulsa bisa dikelola oleh siapa saja dengan modal kecil. Peluang masih terbuka lebar untuk membuka bisnis agen PPON dan tiket dengan ArjunaPulsamurah.com.

Mengapa bisnis pulsa & PPOB di ArjunaPulsa Murah?

Bisnis jualan pulsa dan loket pembayaran ppob kami adalah solusi bisnis bagi masyarakat Indonesia yang ingin memiliki bisnis menjual pulsa elektrik, pulsa internet, paket sms & nelpon, bisnis isi ulang Gopay, OVO, DANA, LinkAja, Shopee, dll, bisnis voucher game murah dan lengkap serta voucher tv kabel prabayar

  • Sistem Arjuna Pulsa yang mudah dijalankan sebagai bisnis utama maupun bisnis sampingan.
  • fee dan bonus yang menguntungkan dari bisnis PPOB, bisnis pulsa, bisnis voucher game, bisnis voucher tv, bisnis topup dompet elektronik dll.
  • Tidak ada kewajiban atau target transaksi, semakin banyak nasabah bertransaksi semakin besar pendapatan bonus yang diterima.

daftar via apk
daftar via whatsapp

Sharing is caring...