Cara Tepat Memilih Supplier Terpercaya Untuk Bisnis Juragan

Arjunapulsamurah.com, Kota Malang – Artikel update viral soal Cara Tepat Memilih Supplier Terpercaya Untuk Bisnis Juragan #Cara #Tepat #Memilih #Supplier #Terpercaya #Untuk #Bisnis #Juragan

Cara memilih pembekal yang betul adalah salah satu kunci kejayaan perniagaan kita. Kedua-dua perniagaan dalam talian dan luar talian, semuanya boleh menghadapi halangan jualan semasa proses pengeluaran.

Contohnya, apabila kita memerlukan sama ada bahan mentah atau barang siap, tetapi barang yang diperlukan mengalami kelewatan penghantaran atau kosong sehingga tidak dapat memenuhi keperluan kita.

Inilah kepentingan peranan pembekal dalam kesinambungan perniagaan kami. Mendapatkan pembekal yang betul boleh menjejaskan kuasa pengeluaran dan perolehan perniagaan anda secara langsung.

Jadi, adakah anda ingin tahu bagaimana untuk mendapatkan pembekal atau kedai pengedar tangan pertama untuk mendapatkan harga termurah untuk dijual dalam talian? Ayuh, lihat beberapa petua di bawah!

Baca juga: Perbezaan antara Reseller dan Dropship

Perkara yang Perlu Disediakan Sebelum Memilih Pembekal

Terdapat beberapa kriteria minimum yang perlu anda ketahui sebelum memilih pembekal.

1. Tentukan kriteria untuk bahan mentah yang anda perlukan

Sebelum memilih pembekal, pastikan anda telah membuat senarai kriteria yang sesuai dengan keperluan anda. Tentukan juga sama ada keperluan anda untuk dropship atau reseller kerana sudah tentu keperluannya berbeza.

Kriteria yang perlu anda perhatikan ialah:

 • Masa sasaran dari proses pengeluaran sehingga produk diterima oleh pengguna
 • Jumlah bahan yang diperlukan
 • Penyimpanan barang
 • Kualiti bahan
 • Kaedah pembayaran

2. Pastikan kualiti produk menepati kriteria yang ditetapkan

Jangan mudah tergoda dengan harga yang murah. Perhatikan sama ada kualiti bahan mentah membuatkan anda berpuas hati. Pembeli akan menilai barangan yang mereka beli dalam pembelian pertama mereka, jadi pemilihan bahan yang berkualiti pastinya akan menjejaskan kepuasan pengguna. Anda boleh meminta sampel produk untuk melihat sama ada kualiti bahan adalah seperti yang anda mahukan.

3. Kira keupayaan pembekal dalam memenuhi perintah itu

Jangan lupa untuk mengambil kira keupayaan pembekal untuk memenuhi keperluan kedai. Selalunya pembekal berasa mampu menyediakan bahan seperti yang diminta tetapi disebabkan beberapa halangan menyebabkan bekalan lambat sampai atau tidak dapat dihantar. Pilih pembekal yang dapat menyelesaikan transaksi tepat pada masanya yang boleh diambil kira.

4. Ketahui butiran mengenai pemulangan bahan mentah

Untuk mengelakkan salah faham dan menjimatkan masa, pastikan anda telah mengkaji butiran mengenai pemulangan bahan mentah jika ia tidak memenuhi keperluan anda. Ini akan memudahkan untuk memulangkan bahan mentah jika dasar pemulangan telah dipersetujui

5. Beri perhatian rekod pembekal

Tidak perlu tergesa-gesa mencari pembekal yang anda perlukan. Semak semua maklumat tentang pembekal yang anda perlukan melalui Juragan lain yang mungkin telah menggunakan pembekal yang sama atau melalui forum dalam talian. Pelajari perkara seperti ketepatan masa penghantaran bahan dan kualitinya untuk mengelakkan pembekal yang tidak boleh dipercayai yang menghalang perniagaan.

6. Pilih pembekal responsif terhadap permintaan dan aduan

Selepas semua maklumat diperoleh, anda boleh menguji kepantasan mengendalikan aduan daripada pelanggan. Anda boleh mencubanya dengan tempahan dalam kuantiti yang sedikit dan lihat perkhidmatan yang disediakan. Anda boleh menilai kepantasan tindak balas ketika ingin membeli, proses penghantaran barang, sehingga selepas barang diterima dan ada aduan. Pilih pembekal yang cepat bertindak balas dan mempunyai penyelesaian apabila terdapat aduan daripada pelanggan supaya mereka boleh dipercayai jika masalah berlaku pada masa hadapan.

Bagaimana untuk memilih pembekal Dipercayai:

1. Membeli-belah daripada Pembekal Tokoko Melalui Ciri Barangan Borong Arjuna Pulsa

Masih keliru bagaimana untuk mencari pembekal yang boleh dipercayai? Bagi memudahkan Juragan, aplikasi Arjuna Pulsa menyediakan satu ciri Barang Borong. Ciri Barangan Borong merupakan ciri yang dipersembahkan oleh gabungan aplikasi Arjuna Pulsa dan aplikasi Tokoko.

Ciri ini bertujuan untuk memudahkan anda membeli-belah stok, barangan atau bahan mentah daripada pembekal Tokoko. Cara penggunaannya mudah sahaja:

 • Klik pada imej “Barang Borong” di Laman Utama dalam aplikasi Arjuna Pulsa
 • Pilih lokasi pembekal yang dikehendaki
 • Taipkan nama produk atau pembekal yang anda cari. Anda boleh membandingkan harga dan penilaian pembekal atau membuat senarai kedai langganan
 • Masukkan bilangan produk yang anda ingin beli
 • Masukkan data peribadi anda dengan lengkap dan betul, kemudian pilih salah satu daripada 2 kaedah penghantaran iaitu ambil sendiri di kedai atau hantar ke lokasi Master dengan pilihan kurier seperti yang dikehendaki
 • Pilih kaedah pembayaran yang dikehendaki kemudian klik “Bayar”
 • Anda akan menerima kod pengesahan melalui SMS, kemudian masukkan kod ini untuk melengkapkan transaksi. Selepas itu klik “Lihat transaksi”.
 • Lengkapkan pembayaran dengan mengklik “Bayar Sekarang”. Jika berjaya, Juragan akan menerima kod rahsia melalui Whatsapp untuk mengesan transaksi.
 • Apakah kelebihan membeli barang borong di Arjuna Pulsa?

  • Lebih pantas: Anda tidak perlu beratur untuk membeli-belah seperti ketika membeli-belah di kedai luar talian.
  • Lebih mudah: Anda boleh memesan barangan stok dari rumah dengan pelbagai kaedah transaksi dan penghantaran.
  • Seorang lelaki: Setiap pembekal telah disahkan di tempat kejadian oleh pasukan Arjuna Pulsa.
  • Jimat: Anda boleh mendapatkan harga istimewa daripada pembekal terus dan mendapat tawaran promo yang menarik
  • Bayar kemudian: Tuan tanah boleh menikmati ciri TalanginDulu yang membantu memanfaatkan pembelian lebih banyak stok sehingga 20 juta.

  Baca juga: 3 Cara Mudah Membeli-belah daripada Pembekal Tokoko

  2. Cari di pusat bazar perniagaan

  Acara bazar biasanya dihadiri oleh penjual atau pengilang yang mempamerkan produk yang mereka jual. Sebelum menyertai bazar, penganjur biasanya akan memilih terlebih dahulu siapa yang boleh mengambil bahagian dalam pameran tersebut.

  Dengan mengunjungi bazar tersebut, sudah tentu produk yang dipamerkan telah dipilih berdasarkan pengeluar yang mempunyai kualiti produk yang baik.

  Selain itu, juragan dan pengeluar boleh mempercayai satu sama lain dengan melihat kualiti produk secara langsung, dengan itu mengurangkan risiko kehilangan. Acara ini juga sesuai untuk membina rangkaian dan kerjasama antara Juragan dan penerbit.

  3. Melalui forum dan komuniti

  Jika anda masih dalam peringkat penyelidikan, anda boleh menyertai forum atau komuniti ahli perniagaan atau pembekal. Selain mencari maklumat, serta menambah perhubungan yang pastinya diperlukan ketika berniaga.

  Dalam forum atau komuniti ini, biasanya ramai ahli yang memberikan maklumat tentang tips, maklumat tentang produk, pembekal, dan lain-lain. Jangan teragak-agak untuk bertanya banyak soalan untuk mendapatkan maklumat yang membuatkan anda berpuas hati.

  4. Datang terus ke kilang

  Mempunyai lebih banyak masa dan ingin mengetahui secara langsung tentang produk, penghantaran dan maklumat lain? Cara terbaik ialah pergi terus ke kilang pembekal.

  Anda boleh melihat secara langsung proses pembuatan, kawalan kualiti dan pembungkusan produk. Anda juga boleh bertanya banyak soalan tentang kriteria yang anda perlukan. Tapi, jangan lupa buat temujanji dahulu.

  Jadi, itulah petua dan cara memilih pembekal yang dipercayai. Adakah anda kini baru memulakan perniagaan atau sedang mencari pembekal baru? Semoga maklumat ini berguna, dan jangan lupa untuk berkongsi dengan pemilik lain yang memerlukannya!

  Demikianlah News update terpopuler mengenai Cara Tepat Memilih Supplier Terpercaya Untuk Bisnis Juragan dengan tags keyword #Cara #Tepat #Memilih #Supplier #Terpercaya #Untuk #Bisnis #Juragan

  Anda pasti Berkeinginan untuk Bergagang refill ulang pulsa dan paket kuota, Karena selain bisa dijual ke orang lain juga bisa di pakai sendiri untuk menghemat pengeluaran Anda.

  Karena harga kami itu Harga GROSIR sehingga jauh lebih murah daripada isi pulsa di konter atau di penjual online sekalipun, Apalagi lewat Bank / Banking pasti Mahal, selisih jauh harganya dengan server kami Arjuna Pulsa.

  Peluang bisnis pulsa dan PPOB Dibuka

  Bisnis tiket dan agen PPOB merupakan bisnis yang menguntungkan. Meski di masa pandemi, kebutuhan digital masyarakat Indonesia menjadi hal yang utama, seperti membayar tagihan, membeli pulsa data internet, voucher game, isi ulang saldo E-Money atau kebutuhan membeli tiket pesawat, kereta api, bus AKAP, atau kebutuhan lainnya. pengiriman barang.

  Semuanya bisa dilakukan di Konter ArjunaPulsamurah.com sebagai bisnis PPOB yang menjanjikan. Bisnis Arjuna Pulsa bisa dikelola oleh siapa saja dengan modal kecil. Peluang masih terbuka lebar untuk membuka bisnis agen PPON dan tiket dengan ArjunaPulsamurah.com.

  Mengapa bisnis pulsa & PPOB di ArjunaPulsa Murah?

  Bisnis jualan pulsa dan loket pembayaran ppob kami adalah solusi bisnis bagi masyarakat Indonesia yang ingin memiliki bisnis menjual pulsa elektrik, pulsa internet, paket sms & nelpon, bisnis isi ulang Gopay, OVO, DANA, LinkAja, Shopee, dll, bisnis voucher game murah dan lengkap serta voucher tv kabel prabayar

  • Sistem Arjuna Pulsa yang mudah dijalankan sebagai bisnis utama maupun bisnis sampingan.
  • rebate dan bonus yang menguntungkan dari bisnis PPOB, bisnis pulsa, bisnis voucher game, bisnis voucher tv, bisnis topup dompet elektronik dll.
  • Tidak ada kewajiban atau target transaksi, semakin banyak nasabah bertransaksi semakin besar pendapatan bonus yang diterima.

  daftar via apk
  daftar via whatsapp

  Sharing is caring...