Ingin Langganan Internet Murah? Gunakan 12 Perkhidmatan Ini!

Arjunapulsamurah.com, Kota Malang – News update terpanas soal Ingin Langganan Internet Murah? Gunakan 12 Perkhidmatan Ini!

#Ingin #Langganan #Internet #Murah #Gunakan #Perkhidmatan #Ini

Keperluan untuk internet rumah murah tanpa had semasa pandemik Covid-19 semakin meningkat. Ini didorong oleh sekatan terhadap aktiviti kemasyarakatan di luar bilik yang bermaksud aktiviti dan kerja sekolah mesti dilakukan dari rumah. Akibatnya, interaksi yang biasanya boleh dilakukan secara peribadi mesti melalui Google Meet atau Zoom. Memandangkan kos pakej data yang tinggi pada telefon pintar, orang ramai mula berfikir untuk melanggan internet di rumah mereka. Pakej internet rumah sebanyak 100,000 mula disasarkan seperti 12 perkhidmatan ini.

12 Perkhidmatan Langganan Internet

1. Indihome

Pakej langganan internet rumah yang popular di kalangan orang ramai semasa pandemik Covid-19 dan sejak sebelum ini ialah Indihome. Anda pastinya tidak asing dengan perkhidmatan internet rumah murah tanpa had yang ditawarkan oleh Indihome. Terdapat beberapa pakej langganan internet murah Indihome iaitu internet dan telefon, internet dan TV kabel, hinggalah ke internet, telefon dan TV kabel. Harga untuk melanggan pakej internet ini bermula dari IDR 346,500.00 hingga IDR 676,500.00, bergantung pada pilihan pakej dan kelajuan internet.

2. Biznet Home

Langganan internet terbaik untuk rumah juga boleh didapati daripada Biznet Home. Penyedia internet ini telah dinamakan perkhidmatan internet terpantas di Indonesia untuk suku kedua dan ketiga 2021, berdasarkan data Speedtest Intelligence. Biznet Home menawarkan pakej internet rumah murah tanpa had bermula dari IDR 32-IDR 700 ribu sebulan. Kelajuan internet berjulat dari 75 Mbps (pakej paling murah) hingga 175 Mbps (pakej paling mahal). Terdapat pakej Home Combo 1C iaitu internet dan TV kabel dengan harga IDR 575 ribu.

Baca Juga: Panduan Menjadi Ejen Kredit dan Elektrik dari Sifar

3. FastNet

Cadangan pakej langganan internet terbaik dan termurah seterusnya datang daripada FastNet atau lebih dikenali sebagai First Media. Perkhidmatan Internet daripada FastNet dijual bersama dalam satu pakej dengan TV kabel. Terdapat pakej bundling internet dan TV kabel paling murah iaitu Family Plus HD. Pakej ini menawarkan kelajuan internet 20 Mbps, TV kabel dengan 134 saluran, dan penstriman. Harga untuk pakej Family Plus HD hanya IDR 384,000 sebulan, manakala tawaran tertinggi adalah Supreme X1 4K, yang berharga IDR 954,000 untuk kelajuan internet 100 Mbps dan 202 saluran TV kabel.

4. MyRepublic

MyRepublic menyediakan perkhidmatan internet dalam satu pakej dengan TV kabel. Harga pakej bermula dari IDR 319,000 untuk kelajuan internet 20 Mbps dan 63 saluran TV kabel. Manakala yang paling mahal ialah pakej MyRepublic Gamer, yang berharga IDR 819,000 untuk internet dengan kelajuan 150 Mbps dan 75 saluran TV kabel. Terdapat satu lagi pilihan pakej Fast MyRepublic dengan harga IDR 489 ribu. Pakej ini menawarkan kelajuan internet sehingga 50 Mbps dan 75 saluran TV kabel.

5. Transvision Kelajuan Tinggi

Hi-Speed ​​​​Transvision ialah penyedia internet yang ditawarkan oleh Trans Media di bawah naungan CT Corp. Pembekal ini menawarkan dua pilihan pakej internet rumah tanpa had yang murah, iaitu dengan TV kabel dan TV kabel serta Aplikasi Mola TV. Pakej pertama ialah internet 30 Mbps dan TV kabel yang ditawarkan bermula dari IDR 269 ribu, kemudian ada 50 Mbps untuk IDR 368 ribu dan 100 Mbps untuk IDR 568 ribu. Pakej kedua ialah internet, TV kabel, dan Mola TV Apps berharga IDR 319,000 untuk kelajuan 30 Mbps dan IDR 838,000 untuk 100 Mbps.

Baca Juga: Cari cuan dengan menjadi agen kredit borong untuk baucar kuota untuk semua operator

6. Megavision

Langganan internet Megavision tersedia khusus untuk masyarakat Jawa Barat, Bandung dan Bogor tepatnya. Malangnya, penyedia internet ini tidak boleh diakses oleh orang di luar dua bandar besar itu. Megavision menawarkan pakej internet dan TV kabel. Terdapat dua pilihan pakej iaitu Silver dan Gold. Pakej Silver mempunyai akses kepada 59 saluran TV kabel, manakala pakej Gold mempunyai 98 saluran. Untuk kelajuan internet yang ditawarkan bermula dari 10 Mbps, 20 Mbps, 30 Mbps, 40 Mbps, 50 Mbps, sehingga 100 Mbps.

7. MNC Play

Jika kebanyakan pakej langganan internet bermula dari IDR 300,000, MNC Play ada tawaran yang lebih murah. Pembekal ini hanya menawarkan 100 ribu pakej internet rumah. Langganan pakej internet murah di MNC Play bermula dari IDR 179 ribu hingga paling mahal IDR 849 ribu. Kelajuan internet paling rendah ialah 6 Mbps, kemudian ia meningkat kepada 10 Mbps, 30 Mbps, 70 Mbps, sehingga 200 Mbps.

Baca Juga: Petua untuk memulakan perniagaan jualan kredit

8. CBN

Bagi mereka yang tinggal di bandar besar dalam skop pulau Jawa, Bali dan Sumatera termasuk Medan, Palembang, Gianyar, Bekasi, Tangerang dan Jakarta, terdapat perkhidmatan langganan internet CBN. Perkhidmatan ini disediakan oleh PT Cyberindo Aditama. Pakej dijual bermula dari IDR 299,000 sebulan untuk kelajuan internet 40 Mbps dan IDR 399,000 untuk kelajuan internet 100 Mbps. Pakej internet disertakan dengan perkhidmatan TV kabel.

9. Groovy

Groovy adalah perkhidmatan internet tempatan yang hanya boleh digunakan di kawasan Bandung, Jakarta, Bogor, Depok, Tangerang dan Bekasi. Menariknya perkhidmatan ini ialah ia mempunyai pakej khas untuk internet sahaja, yang mungkin dicari orang ramai. Pakej langganan internet sahaja di Groovy berharga IDR 295,000 sebulan dengan kelajuan 10 Mbps. Kemudian terdapat kelajuan 20 Mbps untuk IDR 405,900.00. Jika keperluan internet anda agak tinggi di rumah, anda boleh menggunakan pakej Family dengan harga IDR 515,000 dengan kelajuan 30 Mbps.

10. Orbit Telkomsel

Telkomsel sebagai operator selular tidak mahu ketinggalan dalam menawarkan pakej internet rumah. Pembekal ini mempunyai Telkomsel Orbit, perkhidmatan internet berdasarkan modem WiFi dan kuota pakej seperti pakej data pada telefon pintar. Perkhidmatan ini sesuai untuk rumah yang berada di kawasan yang tidak dilindungi oleh rangkaian wayarles. Menariknya, Telkomsel Orbit tidak memerlukan pelanggan untuk terus melanggan setiap bulan. Pengguna boleh melanggan bulan ini, berhenti bulan depan, dan melanggan semula pada bulan berikutnya. Yuran langganan bermula dari IDR 549 ribu hingga IDR 2,299,000.00 sebulan.

11. Serat XL

Pengendali selular, XL Axiata turut mempunyai perkhidmatan internet untuk kediaman iaitu XL Fiber. XL Fiber menyediakan internet dengan kelajuan sehingga 1 Gbps dan hiburan digital menggunakan Android TV Box. Pakej yang ditawarkan oleh XL Fiber ialah Fiber M, Family, Smart, Ultimate dan Super User. Kelajuan internet juga kompetitif, bermula dari 30 Mbps hingga 1 Gbps. Harga langganan tidak kurang berpatutan jika dibandingkan dengan yang lain, hanya Rp 249 ribu sebulan hingga paling mahal Rp 999 ribu sebulan.

12. Oksigen

Langganan internet terakhir ialah Oxygen, penyedia yang baru dilancarkan pada 2015. Perkhidmatan internet ini adalah di bawah naungan PT Mora Telematika. Walaupun baru, perkhidmatan internet ini sudah menggunakan gentian optik yang hebat iaitu Gigabit Passive Optical Network. Rangkaian ini ialah teknologi gentian optik untuk mengedarkan data pada kelajuan 1 GB sesaat. Akibatnya, kelajuan rangkaian internet Oxygen bermula dari 50 Mbps hingga 200 Mbps. Harga langganan paling murah ialah IDR 306,000 sebulan hingga IDR 4,320,000 setahun.

Juragan, itulah penyedia langganan internet termurah dan terbaik yang boleh digunakan di rumah. Selain hanya menggunakan pakej internet di rumah, anda juga boleh mengambil kesempatan dengan menjual pakej internet dengan Arjuna Pulsa. Sertai sebagai Agen Kredit dan Arjuna Pulsa Internet agar Juragan dapat pendapatan tambahan.

Terdapat beberapa kelebihan menyertai sebagai Agen Kredit dan Internet di Arjuna Pulsa. Pertama, anda tidak memerlukan modal yang besar untuk memulakan perniagaan ini. Anda hanya memerlukan telefon pintar dan aplikasi Arjuna Pulsa, tanpa memerlukan kaunter fizikal. Kedua, harga denyutan dan internet di Arjuna Pulsa sangat kompetitif. Anda boleh mendapat keunggulan maksimum daripada harga yang kompetitif ini. Ketiga, Juragan akan mendapat laporan kewangan automatik daripada setiap transaksi yang dibuat. Dengan cara itu, anda tidak perlu bersusah payah merekod transaksi harian secara manual.

Nah, apa tunggu lagi? Ayuh, sertai kami sebagai Agen Kredit dan Internet di Arjuna Pulsa dan kembangkan perniagaan Juragan anda!

Sekian Kabar update terbaru mengenai Ingin Langganan Internet Murah? Gunakan 12 Perkhidmatan Ini!

dengan tags keyword #Ingin #Langganan #Internet #Murah #Gunakan #Perkhidmatan #Ini

Kamu pastinya Berminat untuk Berusaha refill ulang pulsa dan paket kuota, Karena selain bisa dijual ke orang lain juga bisa di pakai sendiri untuk menekan pengeluaran Anda.

Karena harga kami itu Harga GROSIR sehingga jauh lebih murah daripada isi pulsa di konter atau di penjual online sekalipun, Apalagi lewat Bank / Banking pasti Mahal, selisih jauh harganya dengan server kami Arjuna Pulsa.

daftar via apk
daftar via whatsapp

Sharing is caring...