Terus Lengkapi Channel Pembayaran, Arjunapulsamurah.com Permudah Transaksi E-Commerce

Arjunapulsamurah.com, Kota Malang – Artikel update terhangat soal Terus Lengkapi Channel Pembayaran, Arjunapulsamurah.com Permudah Transaksi E-Commerce #Terus #Lengkapi #Channel #Pembayaran #Arjunapulsamurah.com #Permudah #Transaksi #ECommerce

JAKARTA, Beritasatu.com – Pertumbuhan pesat e-dagang di Indonesia yang dikatakan tertinggi di dunia semakin mempengaruhi gaya hidup masyarakat dalam membuat pembayaran. ketika berbelanja dalam talianorang ramai kini tergoda dengan kaedah pembayaran yang boleh diakses dengan tangan seperti perbankan mudah alihbank digital kepada wang dan e-dompet.

Perkembangan kaedah pembayaran digital semakin mengalihkan pembayaran ATM.

Melihat trend perubahan kaedah pembayaran, adalah penting untuk e-dagang untuk menyediakan saluran pembayaran yang lengkap untuk meningkatkan perkhidmatan pelanggan dan meningkatkan jumlah transaksi jualan.

Terdapat agregator pembayaran seperti Arjunapulsamurah.com Payment Gateway boleh memudahkan dan memendekkan proses sambungan antara penyedia saluran pembayaran dan perniagaan e-dagang.

“Arjunapulsamurah.com berusaha untuk menjadi gerbang pembayaran dengan saluran pembayaran paling lengkap di Indonesia. Ini adalah selaras dengan komitmen kami untuk memberikan kemudahan kepada penyedia perkhidmatan dan pengguna perkhidmatan e-dagang,” kata Joshua A. Dharmawan selaku Pengarah Arjunapulsamurah.com dalam satu kenyataan akhbar.

Setelah mendapat permit daripada Bank Indonesia, Arjunapulsamurah.com kini mampu menyediakan pelbagai saluran pembayaran. Antaranya, Akaun Mayakad kredit, e-Wang, Saluran Moden dan lain lain.

Bagi melengkapkan saluran pembayaran yang ada, Arjunapulsamurah.com juga membuka peluang untuk bekerjasama dengan pelbagai perkhidmatan pembayaran lain.

Salah satunya ialah pemeteraian kerjasama dengan Bank JP Morgan Chase & Co untuk segmen pasaran korporat dan B2B di Indonesia.

Source : https://espay.id/terus-lengkapi-channel-pembayaran-espay-permudah-transaksi-e-commerce/

Begitulah Kabar update terbaru tentang Terus Lengkapi Channel Pembayaran, Arjunapulsamurah.com Permudah Transaksi E-Commerce dengan tags keyword #Terus #Lengkapi #Channel #Pembayaran #Arjunapulsamurah.com #Permudah #Transaksi #ECommerce

Sharing is caring...