Update Persyaratan Perjalanan Kereta Api April 2022 – Tiket KAI online

Arjunapulsamurah.com, Kota Malang – News update terbaru mengenai Update Persyaratan Perjalanan Kereta Api April 2022 – Tiket KAI online #Update #Persyaratan #Perjalanan #Kereta #Api #April #Tiket #KAI #online


Terma dan syarat untuk perjalanan kereta api antara bandar adalah seperti berikut:

 1. Bakal penumpang yang telah menerima vaksinasi dos ketiga (booster) tidak perlu menunjukkan keputusan negatif pada ujian rt-pcr atau antigen ujian pantas
 2. Bakal penumpang yang telah menerima suntikan dos kedua dikehendaki menunjukkan keputusan negatif pada ujian rt-pcr yang sampelnya diambil dalam tempoh 3×24 jam atau ujian pantas antigen yang sampelnya diambil dalam tempoh 1×24 jam.
 3. Bakal penumpang yang telah menerima suntikan dos pertama perlu menunjukkan keputusan negatif ujian rt-pcr yang sampelnya diambil dalam tempoh 3 x 24 jam sebelum berlepas sebagai syarat perjalanan.
 4. Bakal penumpang dengan keadaan kesihatan khas atau penyakit komorbid yang menghalang pengembara daripada menerima vaksin mesti menunjukkan keputusan negatif ujian RT-PCR yang sampelnya diambil dalam tempoh maksimum 3 x 24 jam sebelum berlepas sebagai keperluan perjalanan dan keperluan untuk lampirkan sijil doktor dari hospital kerajaan negeri yang menyatakan bahawa orang berkenaan tidak dan/atau tidak boleh mengambil bahagian dalam vaksinasi Covid-19
 5. Terutama bagi penumpang di bawah umur 6 tahun yang tidak perlu menunjukkan kad vaksin dan tidak perlu menunjukkan sijil keputusan negatif daripada ujian RT-PCR atau antigen ujian pantas, mereka dibenarkan melakukan perjalanan dengan syarat mereka ditemani oleh ibu bapa mereka.
 6. Penumpang dalam keadaan sihat tidak mengalami selesema, hidung berair, batuk, hilang bau, cirit-birit dan demam
 7. Suhu badan tidak melebihi 37.3 darjah Celsius
 8. Penumpang diwajibkan memakai topeng kain 3 (tiga) lapisan atau topeng perubatan menutup hidung, mulut dan dagu
 9. Hendaklah melaksanakan dan mematuhi protokol kesihatan iaitu memakai topeng muka, membasuh tangan dengan sabun dalam air yang mengalir, menjaga jarak, menjauhi orang ramai, mengurangkan pergerakan dan mengelak makan bersama serta menggunakan hand sanitizer (6m)
 10. Tidak dibenarkan bercakap sehala atau dua cara melalui telefon atau secara peribadi semasa perjalanan
 11. Tidak dibenarkan makan dan minum dalam perjalanan yang kurang dari 2 (dua) jam, kecuali bagi individu yang diwajibkan mengambil dadah dalam konteks rawatan yang jika tidak dilakukan boleh membahayakan keselamatan dan kesihatan orang tersebut dan waktu berbuka.

Kemas kini keperluan perjalanan kereta api April 2022 untuk tiket Kai

Program kereta api April 2022


Digda Suyudi


sumber : souce link

Begitulah Informasi update hari ini mengenai Update Persyaratan Perjalanan Kereta Api April 2022 – Tiket KAI online dengan tags keyword #Update #Persyaratan #Perjalanan #Kereta #Api #April #Tiket #KAI #online

Anda pasti Berminat untuk Bisnis topup ulang pulsa dan paket kuota, Karena selain bisa dijual ke orang lain juga bisa di pakai sendiri untuk menghemat pengeluaran Anda.

Karena harga kami itu Harga GROSIR sehingga jauh lebih murah daripada isi pulsa di konter atau di penjual online sekalipun, Apalagi lewat Bank / Banking pasti Mahal, selisih jauh harganya dengan server kami Arjuna Pulsa.

daftar via apk
daftar via whatsapp

Sharing is caring...